Lokacija:
HR - 23000 ZADAR

 

DOZVOLA ZA ŠPORTSKI RIBOLOV NA MORU ZA 2021. GODINU

*godišnje dozvole izdaju se samo do 1.ožujka 2021. godine


Cijena kompleta sportske ribolovne dozvole , članske iskaznica HSSRM i članske iskaznice kluba za 2021. godinu iznosi:

KATEGORIJA

UKUPNA CIJENA

Godišnja dozvola za punoljetne osobe do 65.

godine života-SENIOR

480,00 kn

Godišnja dozvola za osobe koje su umirovljenici

ili koji su navršili 65 godina života-VETERANI

165,00kn

Invalidi Domovinskog rata -HRVI

(uz predočenje dokaza o invaliditetu)

115,00 kn

Godišnja dozvola za maloljetne osobe (do 18.

godina)-JUNIOR

85,00 kn

*Ukoliko osoba koja nije državljanin RH posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

 

POSEBNE DOZVOLE (moguća kupnja uz posjedovanje godišnje sportske dozvole):

PARANGAL

200,00 kn

Uz godišnju dozvolu

VRŠE

200,00 kn

Uz godišnju dozvolu

OSTI

100,00 kn

Uz godišnju dozvolu

UMJETNA RASVJETA

100,00 kn

Uz godišnju dozvolu

LOV NA VELIKU RIBU

700,00 kn

Uz godišnju dozvolu

 

DNEVNE I VIŠEDNEVNE DOZVOLE

1 DAN

60,00 kn

3 DANA

150,00 kn

7 DANA

300,00 kn

1 DAN-lov na veliku ribu

120,00 kn

3 DANA-lov na veliku ribu

300,00 kn

7 DANA-lov na veliku ribu

600,00 kn

Kad osoba po prvi put, u tekućoj godini, radi dozvolu za sportski ribolov obavezan je kupiti i člansku iskaznicu HSŠRM-a i člansku iskaznicu ŠRD Zubatac Zadar, što zajedno košta 130,oo kuna. Ove članske iskaznice vrijede za cijelu tekuću godinu, tako da osoba koja kupuje dozvolu za 7 dana prvi put plaća 430,oo kuna (300,oo+130,oo), a svaku slijedeću 300,oo kuna.

*Ukoliko osoba koja nije državljanin RH posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

 


UPLATNICE:

 

  INVALIDSKA
invalidska

  JUNIOR
junior

  SENIOR
senior

  VETERAN
veteran

O nama

ŠRD Zubatac Zadar osnovano je 1948. godine. Prema vrednovanju rezultata Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru već smo 20. godinu za redom najuspješnija ribolovna udruga u Hrvatskoj.


RAD SA MLADIMA KROZ SUSTAV ŠKOLE UDIČARENJA
Već dugi niz godina u klubu djeluje Škola udičarenja „Vinko Splivalo“ koja funkcionira u sinkronizaciji trenera, iskusnih natjecatelja i mladih početnika. Vrhunski rezultati koje naši najmlađi udičari postižu na državnim prvenstvima dokaz su da škola udičarenja djeluje kvalitetno. Volimo reći da smo klub koji stvara juniorske i seniorske prvake svijeta. Najbolji članovi našeg kluba predstavljaju naš klub, grad i sport na svjetskim prvenstvima. Onaj tko poznaje ribolov kao sport zna cijeniti što znači kada jedan klub ima ukupno 5 juniorskih reprezentativaca te 11 reprezentativaca u seniorskoj kategoriji (podatak za 2020. godinu).

SUSTAV NATJECANJA
Sustav natjecanja dijeli se na sekcije: udičarenje i podvodni ribolov. Udičarenje se dijeli na discipline lov štapom sa obale i lov štapom iz brodice. Prema dobnoj skupini natjecatelji se razvrstaju na juniore do 12 godina, do 16 godina i do 21 godine te seniori, seniorke i mastersi. Dobna kategorije prolaze selekciju: klupska, međuopćinska, županijska, međužupanijska, državna prvenstva te razigravanje za reprezentacije. Natjecatelji u podvodnom ribolovu prolaze: klupsko, županijsko, međužupanijsko Sjeverni/Južni Jadran, pojedinačno državno, ekipno državno te razigravanje za reprezentaciju.

PRIGODNI KUPOVI
Prigodni kupovi služe aktivnim ribolovnima kao prijateljske utakmice u nogometu. To je “utakmica“ gdje se odmjerava spremnost, gradi iskustvo i vježba brzina. Članovi godišnje prolaze niz takvih natjecanja: Kup Zubatac, Kup Zadarske županije, Kup Biograda, Kup Karinskog i Novigradskog mora, Kup sv. Krševana, Otvoreno prvenstvo osnovnih škola, Kup Dikla, Kup Tribunja, Kup Škrpine Banj.

OSTALE AKTIVNOSTI KLUBA
Tijekom godine klub organizira tečaj ronjenja na dah i sigurnost podvodnih ribolovaca, edukacija za polaganje ispita za voditelja čamca, edukacija odraslih o ribolovnim alatima, eko akcije, prigodni kupovi u panuli i lignjolovu. U 2020. godine klub je domaćin međužupanijskog prvenstva u udičarenju sa obale za juniore U21.

logo_footer.fw1.png