Lokacija:
HR - 23000 ZADAR

 

DOZVOLA ZA ŠPORTSKI RIBOLOV NA MORU ZA 2023. GODINU

*godišnje dozvole izdaju se samo do 1.ožujka 2023. godine


Cijena kompleta sportske ribolovne dozvole , članske iskaznica HSSRM i članske iskaznice kluba za 2023. godinu iznosi:

KATEGORIJA

UKUPNA CIJENA

Godišnja dozvola za punoljetne osobe do 65.

godine života-SENIOR

67,06 €

Godišnja dozvola za osobe koje su umirovljenici

ili koji su navršili 65 godina života-VETERANI

25,25 €

Invalidi Domovinskog rata -HRVI

(uz predočenje dokaza o invaliditetu)

18,62 €

Godišnja dozvola za maloljetne osobe (do 18.

godina)-JUNIOR

10,62 €

*Ukoliko osoba koja nije državljanin RH posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

 

POSEBNE DOZVOLE (moguća kupnja uz posjedovanje godišnje sportske dozvole):

PARANGAL

26,54 €

Uz godišnju dozvolu

VRŠE

26,54 €

Uz godišnju dozvolu

OSTI

13,27 €

Uz godišnju dozvolu

UMJETNA RASVJETA

13,27 €

Uz godišnju dozvolu

LOV NA VELIKU RIBU

92,91 €

Uz godišnju dozvolu

 

DNEVNE I VIŠEDNEVNE DOZVOLE

1 DAN

7,96 €

3 DANA

19,91 €

7 DANA

39,82 €

1 DAN-lov na veliku ribu

15,93 €

3 DANA-lov na veliku ribu

38,82 €

7 DANA-lov na veliku ribu

79,63 €

Kad osoba po prvi put, u tekućoj godini, radi dozvolu za sportski ribolov obavezan je kupiti i člansku iskaznicu HSŠRM-a i člansku iskaznicu ŠRD Zubatac Zadar, što zajedno košta 20,61 eura. Ove članske iskaznice vrijede za cijelu tekuću godinu, tako da osoba koja kupuje dozvolu za 7 dana prvi put plaća 60,43 €  (39,82 €+20,61 €), a svaku slijedeću 39,82 eura.

*Ukoliko osoba koja nije državljanin RH posjeduje člansku iskaznicu Saveza svoje države nije dužan kupiti člansku iskaznicu HSSRM. U suprotnom članska iskaznica HSSRM je obavezna.

 


UPLATNICE:

 

  INVALIDSKA
invalidska

  JUNIOR
junior

  SENIOR
senior

  VETERAN
veteran

O nama

ŠRD Zubatac Zadar osnovano je 1948. godine. Prema vrednovanju rezultata Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru već smo 20. godinu za redom najuspješnija ribolovna udruga u Hrvatskoj.


RAD SA MLADIMA KROZ SUSTAV ŠKOLE UDIČARENJA
Već dugi niz godina u klubu djeluje Škola udičarenja „Vinko Splivalo“ koja funkcionira u sinkronizaciji trenera, iskusnih natjecatelja i mladih početnika. Vrhunski rezultati koje naši najmlađi udičari postižu na državnim prvenstvima dokaz su da škola udičarenja djeluje kvalitetno. Volimo reći da smo klub koji stvara juniorske i seniorske prvake svijeta. Najbolji članovi našeg kluba predstavljaju naš klub, grad i sport na svjetskim prvenstvima. Onaj tko poznaje ribolov kao sport zna cijeniti što znači kada jedan klub ima ukupno 5 juniorskih reprezentativaca te 11 reprezentativaca u seniorskoj kategoriji (podatak za 2020. godinu).

SUSTAV NATJECANJA
Sustav natjecanja dijeli se na sekcije: udičarenje i podvodni ribolov. Udičarenje se dijeli na discipline lov štapom sa obale i lov štapom iz brodice. Prema dobnoj skupini natjecatelji se razvrstaju na juniore do 12 godina, do 16 godina i do 21 godine te seniori, seniorke i mastersi. Dobna kategorije prolaze selekciju: klupska, međuopćinska, županijska, međužupanijska, državna prvenstva te razigravanje za reprezentacije. Natjecatelji u podvodnom ribolovu prolaze: klupsko, županijsko, međužupanijsko Sjeverni/Južni Jadran, pojedinačno državno, ekipno državno te razigravanje za reprezentaciju.

PRIGODNI KUPOVI
Prigodni kupovi služe aktivnim ribolovnima kao prijateljske utakmice u nogometu. To je “utakmica“ gdje se odmjerava spremnost, gradi iskustvo i vježba brzina. Članovi godišnje prolaze niz takvih natjecanja: Kup Zubatac, Kup Zadarske županije, Kup Biograda, Kup Karinskog i Novigradskog mora, Kup sv. Krševana, Otvoreno prvenstvo osnovnih škola, Kup Dikla, Kup Tribunja, Kup Škrpine Banj.

OSTALE AKTIVNOSTI KLUBA
Tijekom godine klub organizira tečaj ronjenja na dah i sigurnost podvodnih ribolovaca, edukacija za polaganje ispita za voditelja čamca, edukacija odraslih o ribolovnim alatima, eko akcije, prigodni kupovi u panuli i lignjolovu. U 2020. godine klub je domaćin međužupanijskog prvenstva u udičarenju sa obale za juniore U21.

logo_footer.fw1.png