O nama

ŠRD Zubatac Zadar osnovano je 1948. godine. Prema vrednovanju rezultata Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru već smo 20. godinu za redom najuspješnija ribolovna udruga u Hrvatskoj.


RAD SA MLADIMA KROZ SUSTAV ŠKOLE UDIČARENJA
Već dugi niz godina u klubu djeluje Škola udičarenja „Vinko Splivalo“ koja funkcionira u sinkronizaciji trenera, iskusnih natjecatelja i mladih početnika. Vrhunski rezultati koje naši najmlađi udičari postižu na državnim prvenstvima dokaz su da škola udičarenja djeluje kvalitetno. Volimo reći da smo klub koji stvara juniorske i seniorske prvake svijeta. Najbolji članovi našeg kluba predstavljaju naš klub, grad i sport na svjetskim prvenstvima. Onaj tko poznaje ribolov kao sport zna cijeniti što znači kada jedan klub ima ukupno 5 juniorskih reprezentativaca te 11 reprezentativaca u seniorskoj kategoriji (podatak za 2020. godinu).

SUSTAV NATJECANJA
Sustav natjecanja dijeli se na sekcije: udičarenje i podvodni ribolov. Udičarenje se dijeli na discipline lov štapom sa obale i lov štapom iz brodice. Prema dobnoj skupini natjecatelji se razvrstaju na juniore do 12 godina, do 16 godina i do 21 godine te seniori, seniorke i mastersi. Dobna kategorije prolaze selekciju: klupska, međuopćinska, županijska, međužupanijska, državna prvenstva te razigravanje za reprezentacije. Natjecatelji u podvodnom ribolovu prolaze: klupsko, županijsko, međužupanijsko Sjeverni/Južni Jadran, pojedinačno državno, ekipno državno te razigravanje za reprezentaciju.

PRIGODNI KUPOVI
Prigodni kupovi služe aktivnim ribolovnima kao prijateljske utakmice u nogometu. To je “utakmica“ gdje se odmjerava spremnost, gradi iskustvo i vježba brzina. Članovi godišnje prolaze niz takvih natjecanja: Kup Zubatac, Kup Zadarske županije, Kup Biograda, Kup Karinskog i Novigradskog mora, Kup sv. Krševana, Otvoreno prvenstvo osnovnih škola, Kup Dikla, Kup Tribunja, Kup Škrpine Banj.

OSTALE AKTIVNOSTI KLUBA
Tijekom godine klub organizira tečaj ronjenja na dah i sigurnost podvodnih ribolovaca, edukacija za polaganje ispita za voditelja čamca, edukacija odraslih o ribolovnim alatima, eko akcije, prigodni kupovi u panuli i lignjolovu. U 2020. godine klub je domaćin međužupanijskog prvenstva u udičarenju sa obale za juniore U21.


Ispis   E-mail